Ενδιαιτήματα εφιαλτών

Η καραβίδα είναι ζώο υδρόβιο, ύπουλο και νοστιμότατο. Κινείται με αξιοζήλευτη ταχύτητα ανάμεσα στις πέτρες της κοίτης των ποταμών παρασύροντας πολλές φορές τους διώκτες της στα βαθιά νερά και από ασφαλές καταφύγιο παρακολουθεί χαιρέκακα την μάταια προσπάθειά τους να τη συλλάβουν.
Η καραβίδα είναι μια πουτάνα, μια σκύλα χωρίς αισθήματα, προκαλεί, υπόσχεται τα πάντα, τινάζει την ουρά της τσαχπίνικα και τελικά την τελευταία στιγμή την κάνει για τα βαθιά και σκοτεινά μέρη της κολάσεως. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι επανέρχεται και μάλιστα με θρασύτητα. Παρεισφρύει στην ηρεμία του ερωτευμένου κυνηγού, συνθλίβει το τοπίο της χαλάρωσης, εισχωρεί στα όνειρα του, αμολάει τις δαγκάνες της και διασπά το κουκούλι της νυχτερινής ασφάλειας- κρατς, κρατς, κρατς- επιτρέποντας στους εφιάλτες να ξεχύνονται επιθετικοί και στο ανεξέλεγκτο παραμιλητό να τινάζει την οικογενειακή γαλήνη στο αέρα.
-Θα σε πιάσω καριόλα, όπου και να μου κρυφτείς θα σε πιάσω
ή
-Άτιμη μου κουνάς το κωλαράκι και μετά εξαφανίζεσαι.
Η καραβίδα πιθανότατα γνωρίζει τη δυστυχία που μπορεί να προκαλέσει και απλώς εκδικείται τους διώκτες της.
Παρόμοια συμπεριφορά έχουν κι άλλα ζώα, διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, οικονομικοί παράγοντες, αξιωματούχοι της διοίκησης με τη διαφορά πως όλοι αυτοί, δεν έχουν καμία νοστιμιά όσο και καλά να μαγειρευτούν, είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι, δούλοι υπερτροφικής εξωστρέφειας και συνήθως ευδοκιμούν ως ενδιαίτημα πλήθους εφιαλτών. Αν και έχουν πλήρη ανοσία και κατέχουν την κορυφή της τροφικής (κοινωνικής) αλυσίδας, υποφέρουν από θανατηφόρα αγωνία (αντίθετα από την καραβίδα) μήπως κάποιος κρίκος της αλυσίδας σπάσει και βρεθούν στο κενό και η βαρύτητα τους οδηγήσει απροστάτευτους (αντίθετα από την καραβίδα) στα βαθύτερα μέρη του ποταμού, ως μεζεδάκια των πιο απλών οργανισμών που με μανία αποικοδομούν χωρίς έλεος την οργανική ύλη.
-Θα σε πιάσω καριόλα, όπου και να μου κρυφτείς θα σε πιάσω.

Μοίρασέ το:Share on Facebook38Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone

You may also like...

  • ζωη

    αυτή η καραβίδα θα την πατήσει άγρια κάποια στιγμή..Μου αρέσει πολύ -αναδεικνύει
    το φαύλο των πραγμάτων πολύ εύστοχα. Εξυπνο και ευθύβολο.