ήρθε η ώρα για τα Λιθαρίτσια….

Τι μαθαίνω το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το ταμείο αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ή να μοσχοπουλήσει, αδιάφορο είναι, το πάρκο Λιθαρίτσια. Ενώ στα υπόψη της είναι και άλλα φιλέτα, όπως οι παλιοί στρατώνες… κτλ.

Το τι θα κάνουν οι επίσημοι κυβερνητικοί- κρατικοί- δημοτικοί φορείς είναι γενικά γνωστό και αναμενόμενο, όπως και οι επίσημοι αριστεροί και συνδικαλιστικοί φορείς.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν ή αν μπορούν να υπάρξουν κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που δεν θα το δουν ως ένα «φιλέτο» ή ως δημόσια περιούσια, αλλά ως κοινή κτήση των ανθρώπων αυτής της πόλης. Μια κοινή κτήση που μένει αναπαλλοτρίωτη, μια κοινή , αδιαίρετη περιούσια όσων θέλουν να ζήσουν από κοινού, ως κοινότητα και όχι ως ιδιώτες…..

Και αυτό συνεπάγεται εκτός των άλλων να μην βρίσκονται σε αυτή την άθλια κατάσταση σήμερα, ετοιμάζοντας τις συνθήκες να ξεπουληθούν ως φιλέτα, στα αρπακτικά του κεφαλαίου…

http://argiros.net/?p=4472

Μοίρασέ το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone

You may also like...